Belevingen

Om uw verwendag in onze sauna nog completer te maken bieden wij u diverse belevingen aan.

De löyly
De Finse löyly-sauna bevindt zich in de sauna achter de grote doucheruimte. Een paar keer per dag kunt u genieten van dit mooie Finse opgietritueel. Een löyly duurt ongeveer 20 minuten. Iedere löyly wordt op unieke wijze uitgevoerd door onze enthousiaste en ervaren löyly-meesters. Heerlijk geurend water wordt op de kachel opgegoten. De stoom die hierdoor vrij komt wordt vervolgens met natte handdoeken of waaiers rustig verspreid door de sauna. De stoom komt neer op uw huid en wordt door velen als een erg aangename beleving ervaren.  Laat u meenemen in deze heerlijke ontspannen en gezonde beleving.

Het kampvuur
Een echte Finse beleving ervaart u rondom ons kampvuur. Dagelijks stoken wij een groot vuur op in onze tuin aan het meer. Neem plaats rondom het vuur en laat u verwennen met diverse hapjes en drankjes en rustige gitaarmuziek op de achtergrond. Dit is hoe ontspanning voelt!

Authentiek, puur en verrassend ontspannend

Finse Kuusi Löyly

Deze vind dagelijks om 18.00 uur plaats in onze opgietsauna. We beginnen de Löyly met een opwarmronde. Daarna scrubben met een heerlijke natuurlijke Kuusi bodyscrub van zuiver dennenhout, geschikt voor lichaam en gelaat.

Tijdens het tweede deel van deze Löyly ontvangt u in de sauna een Bodycrème Pakking rijk aan vitamine A & E waar u zich mee mag insmeren. Heerlijk zacht met voedende en hydraterende eigenschappen voor het lichaam en gelaat.

Aansluitend aan deze sessie mag u in het restaurant een heerlijke verse munt of gemberthee bestellen.

Deze gehele beleving kost slechts € 5,- en kunt u bij de receptie reserveren.

Zen Honing créme-special Löyly

Na ontvangst in onze bio sauna (max. 22 personen) beginnen we een milde waaier opgieting met b.v. een heerlijke geur van ongeveer 5 minuten (zachte zen muziekje op de achtergrond).
Na deze korte opgieting gaan wij de sauna even verlaten en in de doucheruimte lekker met een scrubje aan de slag (om de losse dode huidcellen te verwijderen) vervolgens gaan we ons douchen.
Hierna gaan de deelnemers weer naar binnen en ontvangen een mini cupje met een speciaal voor de sauna ontwikkelde honing crème (peeling*) en mogen zich dun insmeren.
Terwijl u zich insmeert gaat uw gastheer beginnen met een milde zen opgieting, met heerlijke geuren.
Na ongeveer 8 minuten heeft de honingcrème zijn werking gedaan en mogen de gasten de sauna verlaten…..of…..nog lekker blijven zitten om na te genieten van de warmte, mooie geuren en de muziek.
Tot een uur na deze heerlijke behandeling kunt u nog een heerlijk honing taartje bestellen, dit staat op uw bandje en hoort bij dit leuke arrangement.

De Zen Honing créme-special Löyly is een weldaad voor uw huid.

Deelname kost € 5,- p.p. .

Te reserveren bij de receptie (op basis van beschikbaarheid).
* Een peeling is een crème waarbij er op een gecontroleerde manier een super dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling werkt ook stimulerend op de levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen. De honing in de créme zal vervolgens de huid optimaal verzorgen.